Att köpa ny sommar däck för din bil behöver du har gått till din lokala däckbutik, prata med däckförsäljarna för hjälp.

Men om du är som jag och du tenderar att försumma underhåll och reparation och bara fokusera på inköp av helt nya sommardäck, kan du vara i för en chock. Jag var i exakt samma position när jag tog beslutet att byta ut hela min bildäck kit. Det stora antalet val var överväldigande och lämnade mig känsla ur mitt element.

Jag ville hålla min bils däckdjup på rimliga nivåer så att jag inte skulle ha problem med sjunkande däck under vinterkörning. Eftersom jag hade ingen aning om vad som fanns, valde jag att använda online-alternativet och gjorde en jämförelse studie mellan ett urval av varumärken och sorter av sommardäck.

Däckmönstret

I den här artikeln kommer jag att undersöka varför använda en bil för att mäta sommardäck är en mer effektiv metod än beståndet bilens däckdjup. Mer än en kille jag känner försökte använda bilens däckdjup som måttstock när man söker efter nya däck. Eftersom varje däck har en annan däckdjup, det är egentligen bara en liten andel av alla däck som bör monteras baserat på bilens däckdjup. Anledningen till att du bör mäta bilens däckdjup innan du väljer sommardäcket du vill köpa är att däckdjupet för alla däck är annorlunda. Däckdjupet är i grunden hur djupt däcket måste gå för att rymma ett jämnt antal däcksteg.

Min bil är ett extremt lågtryck fordon och jag behövde använda endast två däck. Jag ville undvika däcken sjunker ner i leran och se till att ingen lös smuts eller skräp skulle sjunka in i hjulet väl.

Det var viktigt att ta min bils däckdjup i beaktande och det är precis vad jag gjorde. Efter att ha gjort några jämförelsestudier upptäckte jag att det bara fanns fyra däck som passar perfekt på min bil: Goodyear Wrangler däck, Michelin Pilot Sport BT däck, Continental ExtremeContact AT däck och Dunlop Diamond Turf AT däck.

Även om jag kunde hitta sommaren däck som var de mest lämpliga för min bil, upptäckte jag fortfarande att däcken med låga däckdjup inte skulle vara bra alternativ. Dessa däck var inte bara prissatta högre, men jag fann också att de inte gav optimal komfort eller dragkraft. När jag köpte mina nya sommardäck var jag inte nöjd med vad jag såg. Ett av däcken som jag trodde skulle fungera var Dunlop TrailMaster AT däck.

Även om jag visste att jag var i minoritet, köpte jag sommardäck ändå. Jag var ganska imponerad när däcken visade sig vara en enorm förbättring jämfört med resten.

Besök denna sida fordonexpo.se om fordon.