För att springa snabbare måste du ha en effektiv löpande strategi. För att få en effektiv kör strategi måste du hålla följande saker i åtanke: rätt utrustning, rätt takt, korrekt utbildning rutin, rätt matvanor och rätt kost. Var och en av dessa saker påverkar hur bra du kör.

Rätt utrustning är viktigt. Du hittar många kör prylar som påstår sig göra din kör snabbare. Majoriteten av dessa påståenden är helt enkelt inte sanna. Först och främst är det bara kostnaden för att köpa en pryl som gör att köra snabbare men det är viktigt att inse att detta inte är hur den faktiska kör metoden fungerar. Du kan ha den mest snyggaste kör prylen på marknaden men om det inte är korrekt monterad och används då det inte gör någonting.Det finns tre sätt att räkna ut hur snabbt du ska köra baserat på den specifika takten. En är att använda en GPS-klocka och tid själv varje mil som du kör. Om du spårar din träning och den takt med vilken du tränar, kommer du att ha en bra uppfattning om den takt du ska köra. Detta innebär att du inte kommer att gå snabbare än du borde vara. Det andra sättet är att titta på en film med en liknande tid och använda detta för att bedöma den hastighet du bör köra. Den tredje metoden är att använda ett system som kallas avståndsfaktorn. Detta beräknar avstånd och hastighet och ger dig en uppskattning av den takt med vilken du ska köra. Du bör använda detta för att bestämma vilken hastighet som du ska köra för ett visst avstånd från löpning. Det bör finjusteras för att matcha din hastighet och din förmåga så att du inte hamnar igång snabbare än du borde.

Takt, tid och distans

När du vet vilken takt du ska köra på det är bara en fråga om att hitta den bästa tiden att komma in i den. Prova att köra på en bekväm tid som du vet kommer att vara lätt att komma in. Du måste ta lite tid att värma upp och få kroppen redo för löpning. Detta hjälper dig att köra i en bekväm takt och gör att du faktiskt kör istället för att bara titta på tiden på klockan.Löpning kan göras på vilken terräng som helst som du vill köra på. Det är mycket lättare att köra på släta vägar än det är på hårt packade vägar eller vägar som har över-run av turister och löpare. Det är mycket lättare att gå på en sluttning snarare än att klättra en kulle, men du kommer att må mycket bättre när du kommer ner för en kulle än när du kommer till botten. Om du kommer ner för en kulle blir det mycket svårare och du kommer att ha mycket svårare att försöka få upp.

Köra på gräs hjälper dig inte springa snabbare. Löpare, som alla andra, behöver massor av näringsämnen i sina kroppar. De måste också bränna bränsle och att producera en hel del mjölksyra som i grunden ger träningsvärk. Därför kommer att köra på gräs gör dig inte något bra alls i utbildning för ett maraton.Se till att du mäter din hastighet på varje mil, att veta din takt är avgörande för att utveckla en löpande strategi. Det är verkligen viktigt att veta hur långt du kör varje minut. Att veta ditt avstånd är avgörande för att räkna ut din hastighet och optimal takt som du bör köra. Om du inte har listat ut din sträcka ännu, det bästa sättet att göra detta är att logga hur långt du kör varje minut och sedan kan du göra ett kalkylblad för att bestämma vilken takt du ska köra.

Besök denna sida heartrate.se för mer om träning.