Det finns ett flertal fördelar med e-handeln i Sverige. Hur mycket lättare har inte våra liv blivit sedan dess? Som att vardagslivet inte var upptaget nog, så brukade vi gå mellan butiker för att hitta det vi behövde handla. Något som kommer kännas otroligt avlägset i framtiden. Även fast detta fantastiska sätt för med sig bra saker, så lever vi i en värld där man ändå skall vara försiktig inom en del aspekter. För att få den bästa upplevelsen av näthandel, så är det bäst att ta det säkra före det osäkra.

Vad är riskerna med shopping på nätet?

Riskerna handlar främst generellt om att bli lurad på pengar. Det kan handla i form av bedrägerier där du aldrig får en produkt, eller att någon tar dina kortuppgifter. Även fast detta inte är vanligt så förekommer det. Det bästa sättet att förebygga detta, är att kontrollera om företaget är seriöst innan du beställer. Genom att söka efter deras kontaktuppgifter får du ett intryck över hur seriösa de är. Alternativt kan du även försöka kontakta dem för att se om detta är möjligt.

Din rätt på nätet

Dina rättigheter som konsument gäller även online. Du har exempelvis alltid tre års reklamationsrätt. Stämmer alltså något inte som det ska, att det inte fungerar eller annat, så har du rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka. Vid köp inom EU har du alltid 14 dagars ångerrätt, även på tjänster från och med den dagen du ingick avtal. Vid ett köp skall du alltid spara alla köpehandlingar så som kvitton, orderbekräftelser och betalningsöverföringar för att man skall kunna se säkert när varan har köpts.

Var skeptisk till mirakelprodukter

Om du hittar en produkt som är för bra för att vara sann online, så kanske den är det. Läs om företaget online och se vad andra skriver om det. Dessvärre förekommer det även fejkade recensioner, vilket innebär att du inte kan tro på allt du läser om företag online. Var säker på att kolla sidor du kan lita på och flera olika för att få ett bredare intryck av vem det är du handlar.

Shoppa loss!

Nu kanske du tror att du kommer bli lurad om du handlar på nätet, men så är inte fallet. Näthandel är otroligt säkert och väldigt få upplever problem. Det är bara att njuta och shoppa loss!